Kahveyi sıcak suya ilave edin. Tamamen çözününceye kadar karıştırıp ılınması için bir kenara alın. Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı karıştırma kaplarına alın. Yumurta aklarını mikser yardımıyla kabarana kadar çırpın. Yumurta sarılarına toz şekeri ilave edin ve şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Zeytinyağı ve balı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
Unu bir karıştırma kabına eleyin. Tuz, kabartma tozu, karbonat, toz karanfil ve tarçını ilave edip harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta akları ve ılınan kahveyi de ilave edip bir spatula yardımıyla harcı fazla söndürmeden karıştırın.
Harcı yağlayıp hafif unladığınız bir kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra üzerine bal gezdirin ve ballı badem krokan ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.