Ayvalı Altüst Kek

Ayvalı Altüst Kek
26 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Altüst Kek için

Malzemeler

  • 3 adet orta boy ayva
  • 400 g toz şeker
  • 360 ml su
  • Cevizli kek için malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 200 g toz şeker
  • 50 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 30 ml sıvıyağ
  • 117 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 60 g ceviz içi

Üzeri için: 

  • File Antep fıstığı
Ayvalı Altüst Kek

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları soyup, çekirdeklerini temizleyin ve kalın elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir tencereye su koyarak, ayvaları içine oturtun. 400 g şekeri ayvaların üzerine ve etrafına serpin. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  2. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu birlikte eleyin. Kuru karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir hamur olana kadar çırpın. Son olarak cevizleri hamura katarak dikkatlice spatula yardımı ile karıştırın.
  3. 20 cm çapındaki kek kalıbınızın dibine, ayva tatlılarını yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu ayvaların üzerine dökün. 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz keki, 15 dakika kalıpta bekleterek ayvalar yukarıda kalacak şekilde çıkarın. Ilındıktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo