Dondurmalı Dantel Krep

Dondurmalı Dantel Krep
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurmalı Dantel Krep için

Malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1~2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz

İç malzeme

  • 8 top kaymaklı dondurma
  • 1 kivi
  • 1 malta eriği
  • 1 nektarin
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • Birkaç kiraz
Dondurmalı Dantel Krep

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in dondurmalı tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurta, süt, un, vanilya, hindistancevizi ve tuzu bir kapta mikserle çırpın. Teflon tavayı yağlayıp hafif ısıtın. Hamuru tavaya dantel şeklinde bir görünüm elde edecek şekilde akıtıp pişirin. Hafif pembeleşinçe ocaktan alın. Diğer üç krebi de aynı şekilde hazırlayın. Soğumaya bırakın.

Meyveleri soyup dilimleyin. Krepleri servis tabağına alıp kenarlarını meyvelerle süsleyin. Dondurma toplarını kreplerin içlerine paylaştırıp üzerlerine pudraşekeri serpiştirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo