İçini hazırlamak için helvayı bir kasede
çatalla ezip, üzerine tarçın ve fındığı ekleyin. Yufkaları tezgaha üst
üste koyun. Önce ortadan ikiye bölün, sonra üç parmak kalınlığında
şeritler elde edecek şekilde kesin. Şeritlerin ucuna 1’er yemek kaşığı
kadar helvalı harç koyup muska şeklinde sarın (İsterseniz her yufkayı 16’ya
bölüp parçaları sigara böreği gibi de sarabilirsiniz). Yumurta ve sütü
bir kasede çırpın.
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri bir
tencereye aktarıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın
altını kısıp 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Hazırladığınız muskaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak
yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25-30 dakika kadar
pişirip çıkarın. Sıcak haldeyken soğuk şerbetin içine atın ve ılık halde
servis yapın.
Teşekkür ederiz.