Fritole

Fritole
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fritole için

Malzemeler

  • 130 g kuru üzüm
  • 30 ml üzüm suyu
  • 1 yumurta
  • 200 ml süt
  • 500 g un
  • 40 g yaş maya
  • 80 g toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Üzeri için

  • Vanilya
  • Pudra şekeri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Fritole

Nasıl Yapılır

Kuru üzümü bir kaseye alın ve üzerine üzüm suyunu ilave edin. Yumuşaması için 15 dakika bekletin. Yumurta ve sütü geniş bir kasede çırpın. Un, maya, şeker, limon kabuğu, tarçın ve tuzu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Yumuşayan üzümleri ilave edin ve hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin. Mayalanan hamurdan bir yemek kaşığı kadar parçalar alarak kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için vanilya ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Kızaran tatlının üzerine serperek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo