1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (yada fındık yağı)
Fındık sütü için:
150 g Giresun tombul fındık
3 su bardağı su
Çekirdekli Kinoalı Granola Ve Fındık Sütü
Nasıl Yapılır
Kinoayı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Kağıt havlu üzerine sererek dinlendirin. Kinoanın nemi alındıktan sonra derin bir kaseye alın. Yulaf ezmesi, çekirdek içleri ve tarçını ekleyip harmanlayın.
Küçük bir tavada Hindistan cevizi yağını, bal ve süt ile ısıtıp karıştırın. Kinoalı karışımın üzerine döküp iyice karıştırarak yedirin. 15 dakika dinlendirin.
Yağlı kağıt serili geniş bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 drece fırına alın ve fırın ısısını 140 dereceye düşürüp 20 dakika pişirin. Fırından alıp karıştırın ve tekrar fırına verip 20 dakika daha pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında soğutun. Chia tohumu, kuru üzüm, nar taneleri ve şerit kesilmiş kayısıları ekleyip harmanlayın.
Fındık sütü için, Fındıkları blender haznesine alın. Üzerine suyu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderda çekin. Temiz bir tülbent yardımıyla süzün.
Hazırladığınız granola karışımından bir miktarını servis kaselerine alın. Üzerlerine fındık sütünü gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.