Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek
10 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek için

Malzemeler

Kurabiye için:

  • 125 g tereyağı
  • 110 g pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 225 g un
  • 35 g kakao
  • Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi

Arası için:

  • 1 su bardağı süt reçeli
  • Üzeri için:
  • Esmer toz şeker

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve Hindistan cevizini ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  3. Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp, diğer parçalar ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo