Ayçiçeği yağı ve mısırları bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp ara ara sallayarak yüksek ateşte mısırları patlatın. Bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.
Tereyağı, bal, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın ve 3 dakika sonra ocaktan alın. Krema ve marshmallow şekerleri ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız şekerli karışımı patlamış mısırlara ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Biraz soğuyunca elinize pişirme spreyi sıkın ya da çok hafif yağlayın ve mısırlardan parçalar alarak top şekli verin. Yağlı kağıt üzerine dizin ve 15 dakika bekletin.
Çikolataları ayrı kaseleri benmari usulü eritin. Mısır toplarının üzerini çikolata, fındık ve şekerlerle süsleyin. Çikolatalar donduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.