Acı Çikolata

Acı Çikolata
17 Kasım 2022

Lezzetini karadut şerbeti ile tamamlayan acı çikolata tarifi, şef Yılmaz Öztürk’ten geldi. Yapımında hem bitter, hem de sütlü çikolata kullanılan bu tatlıyı, antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acı Çikolata için

Malzemeler

  • 600 ml krema
  • 320 g bitter çikolata (Kakao oranı %70 ve küçük parçalar halinde))
  • 160 g sütlü çikolata (Küçük parçalar halinde)1 çay kaşığı acı pul biber

Karadut şerbeti için

  • 2 su bardağı karadut (Dondurulmuş)
  • 1/2 çay bardağı beyaz şarap
  • 1,5 yemek kaşığı şeker

Baklava kıtırı için

  • Baklava yufkası
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı (Kırık)
Acı Çikolata

Nasıl Yapılır

  1. 400 g krema ve pul biberi tencereye alın ve buhar çıkıncaya dek ısıttıktan sonra kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Isınan kremayı süzün ve çikolataları ekleyerek çırpmak suretiyle karıştırın.
  2. 200 g kremayı bir kaba alarak mikser yardımıyla kabarıncaya kadar çırpın ve bir spatula yardımıyla çikolatalı karışıma yedirerek buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. Karadut şerbeti için donuk karadut, şeker ile şarabı bir tencereye alın ve şarabın alkolü uçuncaya kadar, 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. (Şerbeti isteğinize göre, tanelerini süzerek veya taneli olarak kullanabilirsiniz.)
  4. Baklava kıtırı için; su, şeker ve tereyağını bir tavaya alin. Şeker ve yağ eriyene kadar ısıtarak şerbet hazırlayın. 
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine bir kat baklava yufkası serin ve bir fırça yardımıyla şerbetle yufkayı ıslatın. Ardından bu işlemi yufka 5 kat olana kadar tekrarlayın ve en son koyduğunuz yufkanın üstünü ıslatmayın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika süreyle altın sarısı kızarıncaya dek pişirin.
  7. Antep fıstığını bir tavaya alarak kavurun.
  8. Karadut şerbetini servis yapacağınız çukur bir kasenin altına koyun ve çikolatanızı sıcak suda ısıttığınız bir kaşık yardımıyla alarak şerbetin üzerine ekleyin.
  9. En son üzerine bir parça baklava kıtırı ile kavrulmuş fıstık koyarak servis edin..
Servis Önerisi

Acı çikolata tatlısını, bir fincan latte eşliğinde tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo