Frambuazlı Panna Cotta

Frambuazlı Panna Cotta
14 Şubat 2021

Çok pratik ve lezzetli olan İtalyan tatlısı denemenizi tavsiye ederim.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Frambuazlı Panna Cotta için

Malzemeler

  • 400 ml süt (2 su bardağı)
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 8 yaprak jelatin

Frambuaz sosu için:

  • 250 frambuaz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya
Frambuazlı Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. Süt, krema ve şeker orta  boy tencereye eklenip kaynayana kadar pişirilir.
  2. Kaynayıp altı kapatılan karışıma vanilya ilave edilip iyice yedirilir.
  3. Bir kasenin içerisine jelatinler kırılıp üzerine geçecek kadar su ilave edilip yumuşayana kadar bekletilir. (5-10 dk)
  4. Yumuşayan jelatinler ocaktan alınan tenceredeki karışıma eklenir iyice karıştırılarak tamamen çözülene kadar yedirilir
  5. Hazırlanan karışım kaselere boşaltılır. Oda sıcaklığına gelince buz dolabında soğumaya bırakılır.
  6. Frambuaz sosu için; Vanilya hariç bütün malzeme küçük bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Altı kapatılan sosa vanilya eklenip tekrar karıştırılır.
  7. Tamamen soğuyan tatlımız ister bir tatlı tabağına ters çevirip isterseniz olduğu şekliyle üzerine isteğiniz miktarda sos ilave edilip servise hazır hale gelmiş olacak. AFİYET OLSUN....
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo