Biberli Lor
25 Ağustos 2022
  • Çocukluğumdan bir lezzet... Daha çok göçmenlerin yaptığı ve kahvaltıda tükettiğimiz, lor ve biberin buluşması... Şimdilerde meze çeşitlerine  de ekleyebiliriz. Yoğurtla karıştırarak  nefis bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Biberli Lor için

Malzemeler

  • 1 kg böreklik lor
    • 1/2 kg kahvaltılık (kaşar loru)lor
    • 1 kg biber
    • Tuz
    • 100 gr margarin (eritilmiş)
    Biberli Lor

    Nasıl Yapılır

    1. Çekirdeklerini temizlediğimiz biberleri halka şeklinde  ince ince doğrayalım. Üzerine bir miktar tuz gezdirip, biberleri tuzla ovalım.
    2. Biberler yumuşayana kadar bir iki saat kadar bekletelim. Bekleyen biberler bu arada biraz suyunu salacaktır.
    3. Biberleri güzelce sıkıp suyunu süzün. Başka bir kabın içerisine iki çeşit loru ve suyunu sıktığımız biberleri alıp karıştıralım.
    4. Hazırladığımız karışımın tuzunu kontrol edip damak tadımıza göre ayarlayalım.
    5. Biberli lorumuzu saklamak için küçük şişelere koymak en doğrusu.
    6. Şişelere doldururken kaşıkla bastırarak doldurup içinde boşluk kalmasını engelleyin. Şişenin üzerinde bir parmak kadar boşluk bırakın.
    7.  Eritilmiş margarini şişenin üzerine gezdirin. Margarin donup lorumuzun  hava almasını engelleyecektir.
    8. Şişe kapaklarının yeni olmasına ve kaynak suda bekletilmiş olmasına dikkat edin. Şişeleri sıkıca kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
    9. Kullanacağınız  zaman birkaç kaşık lor ve üzerine iki kaşık yoğurt dökerek tüketebilirsiniz. İsterseniz  kahvaltılarda isterseniz yemeklerinizin yanında...
    10. Afiyet olsun 😍
    Yorumlar

    Benzer Tarifler

    Lezzet Logo