Pırasalı Tuzlu Kek

Pırasalı Tuzlu Kek
14 Aralık 2020

Pırasa mevsimin en güzel sebzesi. Çocuklara da severek yedirmek insanı daha da mutlu ediyor. Sadece çocuklar için değil bu tarifi yaptığımda yemeği bırakıp onu bitirdik, kahvaltıdan çay yanına günün her öğünde kullanabileceğiniz oldukça lezzetli bir alternatif.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Tuzlu Kek için

Malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Pırasalı Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Pırasaların sap kısımları incecik doğranır. Havuç rendenin ince tarafında rendelenir. Maydanoz ince doğranır.
  2. Karıştırma kabına önce sulu malzemeler alınır ve karıştırılır. Baharatlar, unlar, doğranan sebzeler ve peynir ilave edilir.
  3. Karıştırılan harç yağlanmış pişirme kabına aktarılır. 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirilir.(pişirme süresi fırına göre değişebilir, bıçakla pişme kontrolü yapabilirsiniz)
  4. Ben tam bir saat pişirdim.
  5. İç dokusu hafif yumuşak, lezzetli kekimiz hazır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo