Haşhaşlı Rulo Çörek

Haşhaşlı Rulo Çörek
02 Aralık 2021

@melekcetariflr okuyucumuzdan Lezzeti efsane yapmasıda çok keyifli olan haşhaşlı rulo çörek tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinde sunulan haşhaşlı çöreği, bal ve tahin ile tatlandırabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, haşhaşlı çörek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hamur işi tarifleri arasında okuyucularımız tarafından çok beğenilen nefis paskalya çöreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Haşhaşlı Rulo Çörek için

Malzemeler

  • Yarım bardak ılık süt
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 paket yaş  maya veya 10 gr kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 bardak civarında un
  • 1 yumurta beyazı, sarısı hamurun üzerine
  • Zeytinyağ
  • 100 gr haşhaş ezmesi
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık süzme bal
Haşhaşlı Rulo Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle ılık  su, süt, maya  ve şekeri mayalanması için 5 dakika bekletin.
  2. Ardından zeytinyağ, un ve tuzu ekleyin ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurun kabarması için 1 saat bekletin.
  4. Daha sonra hamuru alt üst katlayarak 4 bezeye ayırın.
  5. Bezeleri ince ince açın.
  6. Haşhaşın içine 2 kaşık zeytinyağ, tereyağı ve 2 kaşık kadar suyu ekleyin.
  7. Hazırladığınız haşhaşlı harcı hamura güzelce sürün ve rulo yapın.
  8. Rulolardan eşit büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. Üzerlerine zeytinyağ ve yumurta sarısı karışımını sürün ve 20 dakika yarım saat kadar daha fırında mayalandırın.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo