Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği

Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
26 Mart 2021

1 dilimiyle bile oldukça doyurucu olan aynı zamanda sağlıklı bir ekmek.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği için

Malzemeler

  • 500 gram glutensiz karabuğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram ceviz
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10-12 adet cherry domates
  • 14-15 adet kuru domates
  • 2 adet sarımsak
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtalar mikserde iyice çırpılır ardından tuz, şeker, yağ, süt ilave edilir tekrar çırpılır.
  2. Karabuğday unu yavaşça elenerek ilave edilir çırpmaya yavaşça devam edilir ardından kabartma tozu eklenir.
  3. Son olarak sıcak suda bekletilen kuru domatesler küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezicide ezilir
  4. Cevizler istediğiniz boyutta dövülüp küçültülür spatula yardımı ile kenardan alt üst yaparak güzelce karıştırılır.
  5. Ekmek hamurumuz yağlı pişirme kağıdı koyulmuş baton yada yuvarlak bir kalıba dökülür üzeri yağlanır ve ikiye doğranmış cherry domatesler hafifçe bastırarak eklenir.
  6. Yarım saat kadar üzeri kapatılıp dinlendirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
  8. Pişen ekmeğimiz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılıp dilimlenip yemeğe hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo