Dolgu Kenarlı Pizza

Dolgu Kenarlı Pizza
18 Eylül 2020

Okuyucumuz @lezzettarifleri Hilal Demirci ortaya sanat eseri çıkaracağınız şahane lezzetiyle dolgu kenarlı pizza tarifini bizlerle paylaştı. Gelin, dolgu kenarlı pizza nasıl yapılır birlikte görelim.

Pizza yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı pizza hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. Okuyucularımız tarafından en çok beğenilen 8 farklı pizza tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dolgu Kenarlı Pizza için

Malzemeler

Pizza hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su

Taban sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  • Sucuk
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Mantar
  • Zeytin
  • Domates
  • Mısır
  • Kaşar peyniri
Dolgu Kenarlı Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp kuru maya şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyip ılık suyla kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurun 2/3 ünün yuvarlak büyük bir borcama alıp yayın. Kalan hamuru küçük bir borcama alıp yayın.
  3. Dolgu kenar için kenarlara kaşar peyniri dizin. Hamuru kaşar peynirini örtecek şekilde parmaklarınızla bastıra bastıra kapatın. Kapattığınız dolgulu kısma susam serpin.
  4. Domates sosu için bir kasede tüm malzemeyi karıştırın ve hamurun üzerine süsün.
  5. Son olarak üzeri için tüm malzemeyi dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pizza tarifleri arıyorsanız, nefis tavuklu ve mantarlı pizza tarifimize göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo