Tavuklu Krep Sarma

Tavuklu Krep Sarma
18 Kasım 2020

Enfes, doyurucu krep sarma..


Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuklu Krep Sarma için

Malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta 🍴
  • 2 su bardağı süt 🍴
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 🍴
  • 1.5 su bardağı un 🍴
  • Tuz 🍴

Beşamel sos için;

  • Bir yemek kaşığı tereyağı 🍴
  • 1.5 yemek kaşığı un 🍴
  • 1.5 su bardağı süt 🍴
  • Tuz 🍴
  • Karabiber 🍴

Tavuk sote için;

  • 2/3 yemek kaşığı sıvıyağ 🍴
  • 350 gram tavuk bonfile 🍴
  • 1 adet yeşil biber 🍴
  • 1 adet kırmızı biber 🍴
  • Tuz, kekik, karabiber 🍴
  • 1 tatlı kaşığı salça 🍴

İçi ve üzeri içi;

  • Kaşar peyniri 🍴
Tavuklu Krep Sarma

Nasıl Yapılır

  1. İlk önce krepler hazırlanır, krep ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.😉
  2. Bir kapta tüm malzemeler karıştırılır. Krep tavasına bir çay kaşığı kadar tereyağı konur. Krepten bir kepçe dökülür. Bu şekilde önlü arkalı pişirilir.
  3. Tavuklar küçük doğranır. Tavada yağ ile biraz sotelenir. Biberler eklenir, biraz pişirilir ve baharat, salça eklenip biraz daha pişirilip ocaktan alınır.
  4. Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağı eritilir ve un ile biraz kavrulur. Ardından yavaş yavaş süt ilave edilir, topaklanma olmaması için hızlıca çırpılır.
  5. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alınır. Artık sarma işlemine geldi sıra☺️ Krepin ortasına bir kaşık beşamel sos, rendelenmiş kaşar peyniri ve tavuk konur, bohça şeklinde katlanır.
  6. Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar konur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece fırında kaşar kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN☺️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo