Ev Usulü Beyti Kebabı

Ev Usulü Beyti Kebabı
22 Aralık 2020

Dışarda yenilen beyti kebabını aratmayacak bir tarif. Malum pandemi sürecinde insan dışardan yemek istemiyor, bizde evde yapalım dedik ve harika oldu.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ev Usulü Beyti Kebabı için

Malzemeler

  • 400 g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • Yufka150 gr
  • Tereyağı

Salça sosu için:

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Servis için:

  • Yoğurt
Ev Usulü Beyti Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma karbonatlı su ile yoğurulup bekletilir. Soğanlar rondodan geçirilir.
  2. Kıyma üzerine tüm malzemeler alınarak güzelce yoğurulur.
  3. Buzdolabında üzeri kapalı 2 saat dinlendirilir. Yufka tezgaha alınarak her tarafı yağlanır.
  4. Yufkanız eğer büyükse ortadan ikiye kesiniz ☺️Kıyma harç yufka üzerine alınarak ince tabaka halinde el ile yayılır.
  5. Yufka rulo yapılarak verev şeklinde kesilir.🫕kesilen yufkalar yağlı kağıt serilir tepsiye dizilir.
  6. Her yufkanın üzerine tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Salça sos için salça tereyağında 1-2 dk kavurulur. Üzerine su ve baharatlar atılarak 5 dk koyulaşana kadar kaynatılır.
  8. Kızaran yufkaların üzerine salça sostan dökülür. Eritilmiş olan yağ gezdirilir.
  9. Dilerseniz üzerlerine yoğurt koyabilirsiniz ben orta kısma koydum. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo