Çingene Kebabı

Çingene Kebabı
22 Şubat 2023

@lezzettarifleri Hilal Demirci okuyucumuzdan akşam yemeği için nefis bir önerimiz var. 'Tenekede tavuk' olarak da bilinen çingene kebabı, özellikle Adana ve çevresinde sık sık tüketilir. Hem doyurucu, hem de yüksek proteinli bir yemek olan çingene kebabı, ekmek ve salata ile birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis çingene kebabı tarifine başlayabiliriz.

Sofranızda farklı tatlara yer vermek istiyorsanız, Bodrum usulü çökertme kebabı veya Hatay mutfağından tepsi kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çingene Kebabı için

Malzemeler

  • 8 parça tavuk sarma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baharatlı tavuk için:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Zencefil
  • Kekik
  • 2 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber

Ekmeği için:

  • 4 su bardağı un
  • 300 ml ılık su
  • 2 çay kaşığı maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Soğan salatası için:

  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 küçük domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
  • Sumak
Çingene Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Ekmeği için unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz yapın. Maya ve şekeri koyup, unun üzerine tuz ve yoğurdu ekleyin. Suyu ortaya yavaş yavaş dökerek hamuru yoğurun.
  2. Daha sonra hamuru 30 dakika dinlendirip mayaya gelmesini bekleyin. Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alıp yuvarlayın. Bezeleri bazlama yapıp tavada pişirin.
  3. Soğan salatası için soğanları ince ince uzun şekilde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
  4. Soğanın acısının gitmesi için yıkayıp suyunu sıkın. Tüm malzemeyi bir kaba alın baharat ve yağını ilave edip karıştırın.
  5. Tüm tavukları geniş yapışmaz bir tencereye dizip 1 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Tamamen suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin. Tavuklar biraz kızarmaya başlayınca tüm baharatları ilave edip biraz daha kızartın.
  7. Başka bir tavada biber ve domatesleri dörde bölüp az bir zeytinyağı ile kızarana kadar soteleyin. 
  8. Sunum için sunum tabağının ortasına soğan salatası onun etrafına ise biber ve domatesleri dizin.
  9. Daha sonra ekmekleri koyup ekmeklerin üzerine de küçük parçalara ayırdığımız tavukları dizin. Tavuğun üzerine ise tavanın dibindeki yağından gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo