Bakla, Türkiye'de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Kalp sağlığını koruyan bu besin; kuru, taze ve iç bakla olmak üzere 3 farklı çeşide sahiptir. Genellikle ana yemeklerin ve salataların içerisinde kullanılır. İran ve Güney Afrika kökenli olan bakla, bahar mevsimine özel sebzelerden biri. Bakla da tıpkı enginar, marul ve kuşkonmaz gibi baharla gelip yaz mevsiminin başlamasıyla ortadan yok olur. Zengin potasyum deposu olan baklanın 100 gramında tam 210 mg potasyum bulunur. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsakları yumuşatıcı özellikler içerir. Tüm yeşil renkli sebzeler gibi bakla da kansere yakalanma riskini azaltır; kötü kolesterolü düşürür, kan şekerini düzene sokar, hemoroit ve kalın bağırsak sorunlarına azaltır. Ancak bu besine karşı duyarlı kişilerde favizm denilen zehirlenmeye yol açar. Genetik olduğu için doktora danışmadan çok küçük çocuklara bakla yedirilmemelidir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Kaç Kaloridir?
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemek olarak sunabileceğiniz zeytinyağlı barbunya yemeği tarifine göz atabilirsiniz.
Zeytinyağlı iç baklayı, kolayca hazırlanan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.