Mantarlı Antrikot

Mantarlı Antrikot
22 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mantarlı Antrikot için

Malzemeler

  • 4 parça antrikot
  • 2 kırmızı biber
  • 400 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 çay bardağı krema
Mantarlı Antrikot

Nasıl Yapılır

  1. Antrikotları tavaya dizin ve üzerlerine zeytinyağının yarısını dökün. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tuz ekleyin.
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp, kalan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyin.
  3. Uzun kesilmiş kırmızı biberleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlar pişince tuz, kekik, karabiber ve krema ekleyin.
  4. Servis yaparken, tabağa önce etleri alın, üzerlerine 2-3 kaşık mantarlı karışımdan ilave edin. Frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

Farklı bir tat için, ızgarada dana antrikot tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo