Kereviz Yemeği

Kereviz Yemeği
21 Ekim 2022

Kötü kolesterol oluşumunu önleyen kereviz, sindirim sistemini rahatlatan besinlerden biridir. Özellikle kış aylarında tüketilen bu besin, mide sağlığını korur. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücutta iltihap oluşma riskini en aza düşürür. Malzemeler hazırsa, şifa dolu kereviz yemeği tarifine geçebiliriz.

Düşük kalorili bezelye yemeği ve karnabahar yemeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kereviz Yemeği için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 portakal suyu
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tutam şeker
Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanlar piyazlık doğranır. Tencereye zeytinyağı eklenir ve soğan kavrulmaya başlanır.
  2. Patatesler yıkanır kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
  3. Havuç ve kerevizinde kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
  4. Bütün sebzeler soğanın yanına tencereye alınarak kavrulur.
  5. Portakal suyu, şeker ve tuz eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kereviz Yemeği Kaç Kalori?

  1. Kereviz yemeğinin 420 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo