Yaz Güveci

Yaz Güveci
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaz Güveci için

Malzemeler

  • 500 kuşbaşı kuzu eti
  • 1 kırmızı soğan
  • 7~8 arpacık soğan
  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 10~12 taze fasulye
  • 1 domates
  • 2 domates
  • 2 defne yaprağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yaz Güveci

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Kırmızı soğanı halka doğrayıp fırın güvecinizin tabanına dizin.
  2. Arpacık soğanlar, küp doğradığınız kabak, patlıcan, domates, ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeler ve kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir kasede karıştırıp güvece alın.
  3. Defne yapraklarını ilave edin ve güvecin üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iki saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo