Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği

Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği için

Malzemeler

  • 2 defne yaprağı
  • 200 gr kültür mantarı
  • 1 su bardağı kapari
  • 10~12 arpacık soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3~4 yaprak kurutulmuş domates
  • 3 büyük boy domates
  • 1 kase ıspanak kökü
Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Mantarların sadece sap kısımlarını kesip nemli bir bezle silin. Ispanak köklerini yıkayıp süzün.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp arpacık soğanlarını kavurun. Küp doğranmış domatesi, doğranmış kurutulmuş domatesi ve salçayı ekleyin.
  3. Kavurmaya devam edin. Ispanak köklerini, mantarı, defne yapraklarını ve kapariyi ilave edin. Bir bardak sıcak suyu ekleyin.
  4. Orta ateşte, 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo