Etli Lahana Bohçası

Etli Lahana Bohçası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Lahana Bohçası için

Malzemeler

  • 12 iri lahana yaprağı
  • 2 soğan
  • 200 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 
Etli Lahana Bohçası

Nasıl Yapılır

  1. Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp eti ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
  4. Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
  6. Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip bulgurlu harcı ilave edin.
  7. Lahanının dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp bohça gibi sarın. Diğer bohçalarıda aynı şekilde hazırlayın. Bohçaları tencereye ters çevirip yerleştirin.
  8. Salçayı kalan suda ezip bohçaların üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo