Beşamel Soslu Enginar Köftesi

Beşamel Soslu Enginar Köftesi
24 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beşamel Soslu Enginar Köftesi için

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 limon
  • 4 su bardağı su
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel Soslu Enginar Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Enginarların kabuklarını soyup limonlu suda bekletin. Suyu tencereye alıp kaynatın. Tuz ekleyin.
  2. Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezip püre haline getirin.
  3. Sos için tereyağını bir tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika karıştırarak kavurun. Sütü ilave edin.
  4. Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  5. Karışımı yağlanmış tepsiye bir cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. Köfteleri istediğiniz şekilde hazırlayın.
  6. Yumurtaları bir kapta çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında kızartın. Beşamel sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo