Mevsimin en güzel sebzelerinden sultani bezelyeli gnocchi..
Derin bir tencereye su doldurun, erikleri atıp kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz atın ve gnocchileri ekleyin.
Gnocchiler haşlanırken geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, sultani bezelyeyi koyun ve çevirerek yumuşatın. Biraz yumuşayınca peynirleri ekleyip karıştırın. Bu arada yaklaşık 10 dakika geçmiş olmalı ve gnocchilerin de haşlanmış olması gerekiyor.
Suyun üzerine çıkan gnocchileri kevgirle alıp tavaya aktarın. Biraz çevirin ve servis tabaklarına alın.
Üzerine bol limon kabuğu rendesi, parmesan peyniri ve taze nane serpin.
Bu yemek için sultani bezelyeyi yaz sonuna kadar yetiştiricisinden bulabilirsiniz.
Gnocchi yaparken hangi malzeme kullanırsanız kullanın, sosunun yoğun olmasına önem verin. Sosu bol ve kıvamlı olmalı. Bunu da krema, pesto sos ya da domates ile sağlayabilirsiniz. Krem peynir de malzemeye göre iyi bir alternatif.
Mantar ve bezelye soslu cnocchi tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.