Bolca tüketilebilen ve kalorisi çok az olan bu meyve, zayıflama diyetlerinde yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sağlıklı beslenme eşliğinde günde bir avuç yeşil erik yiyerek sarkmaların üstesinden gelebilirsiniz.
- Soğanı çok ince doğrayıp zeytinyağının yarısı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Çiçek çiçek ayırdığınız semizotlarını, irice doğradığınız erikleri ve pirinci ekleyin. En son tuzunu ve baharatını ilave edin. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika kaynatın, daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 15 dakika pişirip ocaktan alın, servis etmeden önce kalan zeytinyağını üzerine gezdirerek dökün.
Zeytinyağlı semizotu tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.