Fırında Sebze Mücver

Fırında Sebze Mücver
25 Ekim 2024

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mücver, kabak ile hazırlanan bir yemektir. Ancak bu kez, patates, patlıcan, havuç ve kerevizle yapılan sebze mücver tarifini sizlere sunuyoruz. Fırında sebze mücver, yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Fırında pişirildiği için, kızartmaya göre daha hafif ve yağsızdır. Malzemeler hazırsa, fırında sebze mücver tarifine geçebiliriz.

'Kabak mücver nasıl yapılır?' diye merak edenler için, videolu tarifimizi buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Fırında Sebze Mücver için

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak 
  • 1 adet patlıcan 
  • 1 adet havuç 
  • ½ kereviz
  • 1 adet soğan 
  • 4 dal nane
  • 4 dal maydanoz
  • 4 dal dereotu 
  • 1 dal taze soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3 yumurta 
  • 2 su bardağı un 
Fırında Sebze Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Kabak ve soğan hariç bütün malzemeler kabukları soyulduktan sonra rendelenerek harmanlanır.
  2. Soğan rendelenir, fazla suyu el yardımı ile sıkılarak diğer sebzelerin yanına alınır 
  3. Havuç rendelenir, bir çimdik tuz atılır ve fazla suyunu alınca sıkılarak diğer sebzelerin yanına alınır. 
  4. Yeşillikler yıkanır ve küçük küçük doğranır. 
  5. Sarımsak ezilir.
  6. Yumurta ve un koyularak hamur kıvamına getirilir. 
  7. Yağlanan fırın kabına yerleştirilir. 
  8. 180 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo