Sebzeli Enginar

Sebzeli Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Enginar için

Malzemeler

  • 4 enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 100 g lor peyniri
  • 100 g mozzarella peyniri
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 2 orta boy patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • 1 közlenmiş kapya biber
  • 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sebzeli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları limonlu suda, yarım saat haşlayıp suyunu süzün. İç malzemesi için tereyağı dışında kalan tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı enginarların ortasına paylaştırın. En son üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. Enginarları ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika kızartın. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo