Otlu Mücver

Otlu Mücver
24 Şubat 2023

Mücver, yapımında bol bol sebzelerin kullanıldığı nefis mi nefis bir yemektir. Genellikle ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Mücverin ana malzemesi kabak olsa da, farklı sebzelerle hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Otlu mücver, ıspanak, pazı, pırasa gibi sebzelerle hazırlanmaktadır. Yapımında İzmir tulumu ve beyaz peynir kullanılır. Hazırlanan mücverler, yapışmaz tavada önlü arkalı kızartılır ve dip sosla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, otlu mücver nasıl yapılır birlikte görelim.

İster s��cak ister soğuk tüketin. Şef Yılmaz Öztürk’ten tadına doyum olmayan otlu mücver tarifi.

Alternatif olarak pratik kabak mücver tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Otlu Mücver için

Malzemeler

  • 20 adet sakız kabak
  • 5 dilim beyaz peynir (Rendelenmiş)
  • 1 demet nane (İnce kıyılmış)
  • 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 10 adet kültür mantarı (Mümkünse istiridye mantarı ve ince kıyılmış)
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Sos için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı ceviz (Toz halinde)
  • 1 paket taze kişniş (İnce kıyılmış)

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
Otlu Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların çekirdeğini almadan, sadece kabuk ve yanak kısımlarını rendeledikten sonra, 1 çay kaşığı tuz ile suyunu salması için bir kenarda bekletin. 
  2. Daha sonra bir tülbent yardımıyla suyunu sıkın.
  3. Kabakla birlikte tüm yeşillikleri ve mantarı bir kapta harmanlayın ve yumurta ile unu ilave ederek karıştırın.
  4. Süzme yoğurdu bir kaseye alarak pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Ceviz ve kişnişi ekleyerek sosu hazırlayın.
  5. Bir tavaya kızartma yağını alın. Bir kaşık yardımıyla mücver harcını tavaya alın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  6. Pişen mücverleri isterseniz sosun altına, isterseniz üzerine koyarak servis edin.
Püf Noktası
  • Mücver yapımında sebzelerin kurumasına özen gösterin. Sebzeler nemli kaldıkça kullanacağınız un miktarı artar.
  • Harcın kıvamı çok yumuşak ve akıcı olmamalıdır.
  • Mücverleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Yoğurtlu dip sosu 2 saat önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo