Ispanaklı Buğuluma

Ispanaklı Buğuluma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Buğuluma için

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak kökü ve körpe ıspanak karışımı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Ispanaklı Buğuluma

Nasıl Yapılır

  1. Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
  2. İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak köklerini iyice yıkayıp süzdükten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tencereye 1/4’ünü aktarın. Üzerine bulgurun da 1/4’ünü serpin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın.
  3. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın üzerine yayın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif çekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo