Çiriş Otu Yemeği

Çiriş Otu Yemeği
04 Mayıs 2024

Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen çiriş otu, genellikle Mart ve Nisan aylarında toplanır. Vitamin bakımından zengin olan bu besin; pilav, börek, çorba ve sulu yemeklerde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır. Romatizma ve kronik ağrıların tedavisinde kullanılır. Bazı yörelerde 'yabani pırasa veya kirkiş otu' isimleriyle de anılır. Demir bakımından zengin olduğu için, kansızlığa ve saç dökülmelerine karşı olumlu bir etkisi vardır. Özellikle Erzurum mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, 'Çiriş otu yemeği nasıl yapılır?' birlikte görelim.

1 Porsiyon Çiriş Otu Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Çiriş otu yemeğinin bir porsiyonu, 165 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de akşam öğünlerinde sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, kalp sağlığını korumasıyla bilinen kıymalı ebegümeci tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çiriş Otu Yemeği için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım kg çiriş otu
  • 1.5 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
Çiriş Otu Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  2. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Yemeğin içerisine iri doğradığınız çiriş otlarını, bulgur ve tuzu ilave edin.
  3. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayınca karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Çiriş otu yemeğini, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Yabani otlar arasında bulunan çiriş otunun köklerini ve uç kısımlarını mutlaka temizleyin.
  • Tarife başlamadan önce bol su ile durulayın ve üzerinde toprak kalmamasına dikkat edin.
  • Pişirme esnasında aromasını arttırmak için birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo