Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen çiriş otu, genellikle Mart ve Nisan aylarında toplanır. Vitamin bakımından zengin olan bu besin; pilav, börek, çorba ve sulu yemeklerde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır. Romatizma ve kronik ağrıların tedavisinde kullanılır. Bazı yörelerde 'yabani pırasa veya kirkiş otu' isimleriyle de anılır. Demir bakımından zengin olduğu için, kansızlığa ve saç dökülmelerine karşı olumlu bir etkisi vardır. Özellikle Erzurum mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, 'Çiriş otu yemeği nasıl yapılır?' birlikte görelim.
1 Porsiyon Çiriş Otu Yemeği Kaç Kaloridir?
Siz de akşam öğünlerinde sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, kalp sağlığını korumasıyla bilinen kıymalı ebegümeci tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Çiriş otu yemeğini, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.