Açık Biber Dolma

Açık Biber Dolma
13 Eylül 2024

Şef Serkan Aksoy'dan leziz bir dolma tarifi ile karşınızdayız. Kuru biberlerin siyez bulguru ve baharatlarla doldurulmasıyla hazırlanan bu tarifi, limon eşliğinde sunabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Açık Biber Dolma için

Malzemeler

  • 150 gr siyez bulgur
  • 600 gr ince doğranmış kuru soğan
  • 100 gr zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
  • Yarımşar demet nane, maydanoz ve dereotu
  • 20 gr sarımsak, ince doğranmış
  • 1 adet limon
  • 500 gr kapya biber
  • 15 adet kuru biber
  • 100 gr süzme yoğurt
Açık Biber Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Siyez bulgurunu temizleyip yıkayın ve zeytinyağında kavrulmuş soğana ilave edin. Ayrı bir yerde su ısıtın. Siyez bulguru da iyice kavrulduktan sonra baharatları ilave edin. 
  2. Limon sıkın ve suyunu verinceye kadar pişip demlendikten sonra taze baharatları ekleyin. Kapya biberleri közleyip soyun. 
  3. Çekirdeklerini aldıktan sonra doğrayın, güzelce suyu uçana kadar kavurun. El blender’ı ile pürüzsüz olana kadar çekip sıkma torbasına alın.
  4. Yoğurdu istediğiniz şekilde tatlandırıp sıkma torbasına alın. Kuru biberleri ıslatıp ikiye böldükten sonra içini sıyırın. 
  5. Üzerine baskı uygulayarak iyice kurutun. Yağda yakmadan kızartın. İki çıtır yaprağın arasına iç dolguyu koyup yaprağın üzerine köz biber püresini ve yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo