Meksika usulü nefis bir taco salatası tarifi ile karşınızdayız. Mısır tortillası, Meksika fasulyesi ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu tarifi, guacamole sos ile lezzetlendirebilirsiniz.
100 g Akdeniz yeşilliği ve göbek marul (Jülyen doğranmış)
20 g roka (Jülyen doğranmış)
1 adet taze soğan (Jülyen doğranmış)
10 g mısır
10 g Meksika fasulyesi
15 g kapya biber (Jülyen doğranmış)
10 g parmesan peyniri rendesi
20 g Guacamole sos
15 g Çeri domates (Doğranmış)
120 g et veya tavuk (Jülyen doğranmış)
Taco Salatası
Nasıl Yapılır
Mısır tortillasını kase haline getirip kızgın yağda 3 dakika kızartın.
Doğradığınız et veya tavuğu ızgarada 6-7 dakika pişirin.
Ayrı bir kap içerisinde Akdeniz yeşilliği, roka, taze soğan, mısır, Meksika fasulyesi, kapya biber, parmesan peyniri ve çeri domatesi karıştırın. Daha sonra Ranchero sos ile harmanlayarak kase şeklindeki tortillanın içine aktarın.
Salatanın üzerine tavuk ya da et parçalarını dizin ve ortasına Guacomole sosunu koyduktan sonra servis edin.
Teşekkür ederiz.