Salade De Poulpe

Salade De Poulpe
13 Ekim 2023

Patates ve ahtapot ile birlikte hazırlanan bu Fransız salatasına bir fırsat vermeye ne dersiniz? Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Salade De Poulpe için

Malzemeler

  • 600 gr ahtapot, temizlenmiş
  • ½ büyük kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 1 adet karanfil
  • 1 adet yeşil biber
  • ½ demet maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • Tuz
  • Karabiber
Salade De Poulpe

Nasıl Yapılır

  1. 1 litre suyu kaynatın, iri tuzu, karanfilleri ekleyin.
  2. Ahtapotu bu suda 30 dakika pişirin, ardından suyunda soğumaya bırakın.
  3. Patatesleri soyun ve 15 dakika buharda pişirin.
  4. Acı biberi yıkayın, küçük dilimler halinde kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Soğanı soyun ve doğrayın. Sarımsakları soyun ve şeritler halinde kesin.
  5. Patatesleri küpler halinde kesin. Ahtapotu parçalara ayırıp patatesle karıştırın, pul biberi ve soğanı ekleyin. Zeytinyağı ve sirkeyi, tuzu ve karabiberi karıştırın. Salatayı baharatlayın, her şeyi karıştırın. Kızartılmış maydanoz ve sarımsakla servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo