Ezme Salata

Ezme Salata
04 Mayıs 2021

En lezzetli meze tarifleri arasında yer alan ezme salata, özellikle et ve balık yemeklerinin yanında servis edilir. Ana malzemeleri biber, salça ve baharattır. Akdeniz ve Ege mutfağında sık sık tüketilen bu besin, düşük kalorilidir. Malzemeleriniz hazırsa, acılı ezme salata nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ezme Salata için

Malzemeler

  • 3 çarliston biber
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 limon
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı pul biber
Ezme Salata

Nasıl Yapılır

  1. Domates, soğan, sarımsak ve biberleri küçük doğrayın ve mutfak robotuna aktarın.
  2. Maydanoz, biber salçası, domates salçası ekleyerek hafif pütürlü bir kıvama gelene kadar çekin.
  3. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve nane ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
  4. Ezme salatayı, levrek buğulama ya da tepsi kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo