Çoban Salatası

Çoban Salatası
16 Mayıs 2022

Nefis mi nefis bir salataya kim hayır diyebilir ki? Türk mutfağının en sevilen salatalarından olan çoban salata, ana yemeklerin yanında sunulur. Özellikle et ve köfte çeşitlerinin yanına çok yakışan çoban salata, salatalık, domates, biber ve soğan gibi temel malzemelerden oluşur. Hazırsanız, yemeye doyamayacağınız çoban salata tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli bahar salatası ve narlı avokado salatası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Çoban Salatası için

Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 4 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
Çoban Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelik sebzeleri bol su ile yıkayın. Domatesleri ince ince doğrayın.
  2. Salatalıkların kabuğunu soyduktan sonra, ince ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Yeşil biberleri ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın. Ardından yarım ay şeklinde doğrayın.
  4. Kuru soğanı piyazlık doğradıktan sonra maydanozu ince ince kıyın.
  5. Doğradığınız malzemeleri salata kasesine aktarın.
  6. Küçük bir kapta yağ, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.
  7. Salatayı güzelce harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Çoban Salata Kaç Kalori?

  1. 230 gramlık bir porsiyon çoban salata, yaklaşık 120 kalori değerindedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo