Ahtapotlu Teke Salatası

Ahtapotlu Teke Salatası
03 Ağustos 2022

Ana malzemeleri karides, ahtapot ve sirke olan bu salata, oldukça doyurucu bir yemektir. İsteğe göre yemeklerin yanında servis edilen teke salatası, bazı ülkelerde 'karides salatası' ismiyle de bilinir. Ege mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, ahtapotlu teke salatası tarifine geçebiliriz.

Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ahtapot yemeği ve ahtapot maltız tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ahtapotlu Teke Salatası için

Malzemeler

  • 500 gr taze karides
  • 500 gr ahtapot
  • 3 yemek kaşığı sirke 
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Ahtapotlu Teke Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Bütün ahtapot dondurucu da dondurulur. 
  2. Donan ahtapot su, tuz ve sirke ile kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar 1,5 saat pişirilir.
  3. Haşlanan ahtapotun derisi soyulur, şerit şerit kesilerek soğumaya bırakılır.
  4. Karidesler ayıklanır. 
  5. Su eklenerek kaynatılır. 
  6. Karides ve ahtapotlar servis tabağında harmanlanır.
  7. Maydanoz ince kıyılarak üzerine dökülür.
  8. Sarımsaklar ezilir, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirke eklenerek sos karıştırılır. 
  9. Ahtapot ve karideslerin üzerine gezdirerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo