Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması için

Malzemeler

  • 1 kg taze asma yaprağı
  • 1 litre su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 50 gr pirinç
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr ayçiçeği yağı
  • 10 gr maydanoz
Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması

Nasıl Yapılır

  1. İftar sofralarının vazgeçilmezi yaprak dolmasını bu sefer saray usulü yapın. Taze asma yaprağını tuzlu suda haşlayın.
  2. Kıymayı bir kase içine alıp sırasıyla ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Karışımın içine pirinç ve küp doğranmış domatesi ilave edin.
  3. Asma yapraklarının içine etli harçtan paylaştırıp sarın. Sarmaları bir tencereye yerleştirin.
  4. Üzerine ayçiçeği yağı, tereyağı ve 1.5 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Yoğurtla servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo