Kuru Börülce Yemeği

Kuru Börülce Yemeği
01 Eylül 2021

Ana vatanı Afrika ve Hindistan olan börülce, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle yemek ve salataların içerisinde kullanılan bu besin, kötü kolesterolü düşürür. A vitamini ve protein bakımından zengindir. Bağırsakları korurken kilo vermeyi de kolaylaştırır. Kansızlığa iyi gelir. Hazırsanız, zeytinyağlı kuru börülce yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kuru Börülce Yemeği için

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 domates
  • Yarım kg kuru börülce
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 2~3 dal maydanoz
Kuru Börülce Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız biberler ve domatesi ilave edin.
  2. Bir gece önceden ıslattığınız kuru börülceyi ekleyin. Su, tuz ve toz şekeri ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz yapraklarını serpip ılık olarak servis yapın.
  4. Zeytinyağlı kuru börülceyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Daha fazlası için, pratik yemek tariflerinden yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo