Turşu Suyu

Turşu Suyu
25 Ağustos 2022

Yaz sebzelerini kışa, kış sebzelerini ise yaz aylarına taşımanın en lezzetli hali turşu kurmaktan geçer. Yemeklerin yanına çok yakışan turşular, kavanozlara doldurulur ve fermente olması için 30 gün bekletilir. Bunun yanı sıra turşu suyunun da lezzeti bir başkadır. Et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan turşu suyu, kısa sürede hazırlanmaktadır. Verdiğimiz ölçülerle 2 kiloluk turşu suyu hazırlayabilir, hazırladığınız turşu suyunu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı turşu suyu tarifine geçebiliriz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz salatalık turşusu ve acur turşusunu mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Turşu Suyu için

Malzemeler

  • 5 su bardağı kaynamış içme suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı sirke (elma, üzüm vb.)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
Turşu Suyu

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerenin içerisine sıcak içme suyunu alın.
  2. Diğer malzemeleri tencerenin içerisine ekleyin ve tuz eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Ardından turşu suyunun soğuması için, oda sıcaklığında bekletin.
  4. Sterilize edilen kavanozun içerisine taze sebzeleri yerleştirin.
  5. Ilıyan turşu suyunu, kavanozların içerisine pay edin ve kapaklarını sıkıca kapatın.
  6. Kavanozları serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
  7. Turşular fermente olduktan sonra, suyunu süzerek içebilirsiniz. Afiyet olsun.

Turşu Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Turşunun kıtır kıtır olmasını istiyorsanız kaya tuzu, yumuşak kıvamda olmasını istiyorsanız normal sofra tuzu kullanabilirsiniz.
  2. Kavanozları sterilize etmek için, kaynar su içerisinde bekletin.
  3. Turşunun fermantasyon sürecinde kavanozların kapaklarını açmayın.
  4. Turşu suyunu sebzeleri süzerek veya küçük parçalar ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo