Şehrazat Tatlısı
Yaz sebzelerini kışa, kış sebzelerini ise yaz aylarına taşımanın en lezzetli hali turşu kurmaktan geçer. Yemeklerin yanına çok yakışan turşular, kavanozlara doldurulur ve fermente olması için 30 gün bekletilir. Bunun yanı sıra turşu suyunun da lezzeti bir başkadır. Et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan turşu suyu, kısa sürede hazırlanmaktadır. Verdiğimiz ölçülerle 2 kiloluk turşu suyu hazırlayabilir, hazırladığınız turşu suyunu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı turşu suyu tarifine geçebiliriz.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz salatalık turşusu ve acur turşusunu mutlaka deneyin.
Turşu Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Teşekkür ederiz.