Terleten

Terleten
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Terleten için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4~5 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4~5 kuru acı biber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Terleten

Nasıl Yapılır

Alacalı soyup küp doğradığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Süzme yoğurdu bir karıştırma kasesine alın. Ezdiğiniz sarımsağı ilave edip karıştırın. Fazla yağını süzdürdüğünüz patlıcanları yoğurda ilave edin. Patlıcanları fazla ezmeden karıştırıp bir servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Küp doğradığınız kuru acı biber ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Biberli yağlı ve yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo