Tahinli Mücver

Tahinli Mücver
20 Eylül 2024

 Taze sebzelerin nefis uyumuyla hazırlanan mücver, sofralarınıza lezzet ve sağlık katıyor! Bu kez mücveri, tahin sosuyla zenginleştiriyor ve davet sofralarına yakışır şekilde sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, tahinli mücver tarifi için detaylara geçebiliriz.

Resimli ve videolu anlatımıyla kabak mücver tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tahinli Mücver için

Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı tahin
Tahinli Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Havuç ve kabağı rendeliyoruz. 
  2. Maydanoz, dereotu, nane ve sarımsağı doğruyoruz. 
  3. Karıştırma kabında un, kabartama tozu, tuz ve yumurtayı çırpıyoruz. 
  4. Rendelediğimiz ve doğradığımız malzemeleri de ilave ederek harmanlıyoruz. 
  5. Az yağ ilave ettiğimiz tavaya, ikiye bölerek karışımımızı koyuyoruz. 
  6. Kısık ateşte 3 dakika pişirdikten sonra, diğer yüzünü de pişirmek için çeviriyoruz. 
  7. Piştikten sonra tepsiye alıp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. 
  8. 180 derecede 5 dakika pişiriyoruz. 
  9. Hazır olan mücveri tabağa alıyoruz. 
  10. Üzerine yoğurt, tahin ve kavrulmuş susamı da ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Tahinli mücveri, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo