- Sebzeli bruschetta için; kabak ve patlıcanları mandolin yardımı ile ince dilimleyin. Ardından tuz atıp, 1 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen sebzeler su salacağı için bir süzgece alıp sularının süzülmesi için bekletin. Sonra her iki yüzüne bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkarıp oda ısısında soğutun. Patlıcan ve kabakları kendi hazırladığınız mayonez ile harmanlayın.
- Ekşi maya köy ekmeğini ince dilimleyip ha f kızartın. Hazırladığınız sebzeleri ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerlerine kızartılmış hellim dilimleri, mozzarella veya ricotta peyniri koyarak servise hazır hale getirin. En son taze reyhan veya fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın (Mayonez yerine çektirilmiş domates sos ile harmanlayarak da sunabilirsiniz). Dilerseniz hellim, mozzarella ya da ricotta gibi peynirlerle de sunabilirsiniz.
- Izgara etli bruschetta için; antrikot etlerini bir kaba alarak oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra etlerin her iki yüzünü deniz tuzu ile tuzlayın. Zeytinyağı ile yağlayın ve biberiye yapraklarını ince kıyıp üzerine serpin. Ardından ısınmış döküm tavada etleri tek tara ı pişirerek bekletin. Aromalı tereyağı ile son bir pişirme işlemi yapıp servis tabağına alın. Ilınan etleri parmak genişliğinde dilimleyin. Kızarmış ekşi maya köy ekmeği dilimlerinin üzerine baharatlı mayonez sürüp etleri yerleştirin. Salatalık turşusu, çeri domates ve roka yaprakları ile servis yapın.
Sade bir şekilde sunulan klasik bruschetta tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.