Közlenmiş Biber Konservesi

Közlenmiş Biber Konservesi
16 Ağustos 2024

Kışlık yemek hazırlıklarının başladığı şu dönemlerde, sofranızdan eksik etmeyeceğiniz bir tarifimiz var. Ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olan kapya biber ile nefis bir konserve hazırlıyoruz. Közlenmiş biber ile hazırlanan konserveleri domates ve patlıcan gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, kırmızı biber konservesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak közlenmiş patlıcan konservesi ve domates konservesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Közlenmiş Biber Konservesi için

Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Közlenmiş Biber Konservesi

Nasıl Yapılır

  1. Kapya biberleri güzelce yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Biberleri ocağın üzerinde veya fırın ızgarasında közleyebilirsiniz.
  3. Közlenen biberleri bir kabın içerisine alın ve kapağını kapatın. Bu sayede kabukları daha kolay soyulacaktır.
  4. 2-3 dakikanın ardından biberlerin kabuklarını soyun ve orta kısımdaki çekirdekleri çıkartın.
  5. Közlenmiş biberleri tek tek konservenin içerisine dizin. Aralarına sarımsak ekleyin.
  6. Ufak bir spatula ile biberlerin arasında kalan havayı çıkartın.
  7. Kavanozun üstünde 2-3 parmak boşluk bırakın.
  8. Biberlerin üzerine zeytinyağı, sirke ve kaya tuzunu ekleyin.
  9. Kavanozların kapaklarını kapatarak tencerenin içerisine kapakları aşağıda kalacak şekilde dizin.
  10. Kavanozların yarısından fazla olacak şekilde tencereye su ekleyin ve kaynatın.
  11. Su kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra, altını kapatın.
  12. Kavanozları sudan çıkartarak oda sıcaklığında 6-7 saat bekletin.
  13. Kavanozlar tamamen soğuduğunda buzdolabında veya güneş almayan bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Bibere ek olarak tarfite közlenmiş domates de kullanabilirsiniz.
  • Sarımsak miktarını isteğe göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Tarifte elma sirkesi kullanmanızı öneriyoruz.
  • Kavanozları ve kapakları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Dilerseniz, kaya tuzu eklemek yerine biberleri tüketeceğiniz zaman normal tuz ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo