1 kg taze kayısı (Tercihen sert ve turuncu olanından)
1 çay kaşığı limon tuzu veya limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Kayısı Bademli Kayısı Reçeli
Nasıl Yapılır
Şekeri, tarçın çubuğunu ve suyu derin bir tencereye alin. Orta ateşte, şerbet kıvamına gelene kadar 15 dakika kadar kaynatın. Taze kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerinden 3 tanesini kırıp, içindeki bademleri reçelde kullanmak için ayırın. Tencerede kaynayan şerbetin içine kayısıları ve bademlerini atın. Orta- kısık ateşte 15 dakika pişirin. En son tereyağı ile limon tuzunu ilave edin. Eğer kayısıları pişirirken üzerinde köpük oluşuyorsa, delikli bir kepçe yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin.
Reçeli çukur bir tepsiye aktarın. Üzerini tülbentle örtüp, güneş gören bir ortamda kıvamı yoğunlaşana kadar birkaç gün bekletin. Reçeli temiz kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında muhafaza edin.
Teşekkür ederiz.