Ev Yapımı Hardal

Ev Yapımı Hardal
16 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Hardal için

Malzemeler

  • 50 gr hardal tozu
  • Yarım çay bardağı su (oda ısısında)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Hardal

Nasıl Yapılır

Hardal tozunu cam kaseye alın. İçine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın. Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, sonra kalanını ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar karıştırın. Bozadan biraz daha kalınca, bıçakla alınacak kıvamda olmalı. Daha akıcı bir kıvam isterseniz, biraz daha su ilave edin. Cam kavanoza aktarıp buzdolabında muhafaza edin.

*Hazırladığnız hardalı aynı gün tüketebilirsiniz. Ancak bir gün dinlenirse daha lezzetli olur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo