Pul biber, kurutulan ve dövülerek ufaltılan kırmızı bibere verilen isimdir. Özellikle ülkemizde sık sık kullanılan pul biber, bir baharat çeşidi olarak da bilinir. Hazır paketler halinde satılan bu besin, çorbalara, ana yemeklere ve mezelere ilave edilebilir. Doğal beslenmeye önem verenler için, bu kez adım adım pul biber yapımını sizinle paylaşacağız. Hazırladığınız pul biberleri kavanoza doldurarak muhafaza edebilir, istediğinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Ev Yapımı Pul Biber Tarifi
Pul biberi acı veya tatlı olarak iki şekilde yapabilirsiniz. Eğer acı olmasını istiyorsanız, acı süs biberleri kullanabilirsiniz. Tatlı olmasını istiyorsanız, kurutulmuş kapya biber ya da tatlı süs biber kullanabilirsiniz.
- Öncelikle kurutulmuş biberlerin saplarını bıçak yardımıyla dikkatlice çıkartın.
- Daha sonra yapışmaz bir tavaya alın ve kokuları hafifçe çıkana kadar 1 dakika kavurun.
- Kavurduğunuz biberleri mutfak robotuna alın ve pul pul olana kadar çektirin.
- Biberler pul pul olduğunda fırın tepsisinin içerisine alın ve 200 dereceli fırında 5 dakika fırınlayın.
- Tamamen kuruyan biberleri fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
- Soğuduktan sonra cam kavanozlara aktarın.
- Hazırladığınız pul biberleri serin ve kuru bir ortamda, içerisine ıslak bir alet değdirmeden saklayın. Bu şekilde ortalama 6 ay kadar kullanabilirsiniz.
- Eğer toz biber yapmak istiyorsanız, biberleri mutfak robotunda toz olana kadar çektirmeniz gerekir.
Şunlara da göz atın;
- Baharatların raf ömrü geçer mi?
- Kajun baharatı nasıl yapılır?
- Ev yapımı doğal baharat karışımları
- Baharat çeşitleri ve özellikleri
- Çorbanın içerisine hangi baharatlar konur?