2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep
fıstığı içi
3-4 dal baby roka
2 yemek kaşığı bal
Ege’Den Tuzlu Pembe Ve Tatlı Yeşil Krep
Nasıl Yapılır
Derince bir kapta yumurtaları, sütü,
tuzu, toz şekeri ve zeytinyağını iyice çırpın. Unu ilave ederek çırpmaya
devam edin. Hazırladığınız krep harcının yarısını bir başka kaseye aktarın.
Birinin içine pancar turşusu suyunu, diğerinin içine toz Antep fıstığını
ekleyip tekrar çırpın.
Orta ateşte ısıttığınız 2 tavayı çok az
yağlayarak, her iki krep harcından 1 kepçe kadar dökün ve tavanın tabanını
kaplayacak şekilde yayın. Her iki yüzünü de ha f kızartıp kenara alın.
Kızaran krepleri servis tabağına alın.
Tuzlu krepleri hazırlamak için pancarlı krebin
içine labne peynirini sürün. İnce dilimlenmiş pastırmaları ve mantar
dilimlerini serpiştirin. Küp doğranmış kornişon turşularını ilave edip,
krebi sıkıca sararak rulo haline getirin. 3’er parmak genişliğinde dilimlere
bölün ve üzerlerine kürdan batırıp servis yapın.
Tatlı krepleri hazırlamak için doğranmış
muz ve çilekleri krebin içine yayın. Roka yapraklarını ince kıyıp ekleyin,
Antep fıstığı serpin ve üzerine bal gezdirip sıkıca rulo sarın. 3’er parmak
genişliğinde dilimlere bölün ve üzerlerine kürdan batırıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.