Domates Reçeli

Domates Reçeli
25 Haziran 2024

Kahvaltı sofralarında reçel yemeye doyamayanları böyle alalım. Mevsimlik domatesler ile mükemmel bir reçel hazırlamak için oldukça pratik bir tarifimiz var. Domates reçelini, karanfil ve limon suyu ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, domates reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Ceviz Reçeli tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon domates reçeli kaç kaloridir?

Bir porsiyon domates reçeli 380 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domates Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg İtalyan domates (uzun sivri ve içinde çok az çekirdek bulunan domates türü)
  • Yarım su bardağı kahverengi şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş  taze zencefil 
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
Domates Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencereye domates, şeker, sirke, zencefil, tuz, kırmızı pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyin. Orta-yüksek ateşte, ara sıra bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak karışımı kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi orta dereceye düşürün ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 2 saat boyunca hafifçe kaynatın. Karışım koyulaşana kadar pişirin. 
  3. Reçeli 2 ayrı kavanoza böldükten sonra soğumasını bekleyin.
  4. Ardından kavanozları sıkıca kapatın ve buzdolabında 2 haftaya kadar saklayın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürerek servis yapabilirsiniz.

Yeşil salatalarınıza veya çeşitli sebze salatalarına sos olarak ekleyebilirsiniz.

Peynirle birlikte tüketerek lezzetli bir peynir tabağı oluşturabilirsiniz.

Reçelinize zencefil, tarçın gibi baharatlar ekleyerek aroma katkısı yapabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Domates reçeli yapımında uzun ve ince domatesleri tercih edebilirsiniz. Bursa domatesi veya İtalyan domatesi gibi sert ve ham domatesler uygundur. 
  • Karışımın pişmiş olduğunu anlamak için tencerenin dibine bir kaşık sürttüğünüzde tencerenin dibi gözüküyorsa piştiği anlamına gelir.
  • Domates reçelinde kullanacağınız şeker miktarı domateslerin ekşiliğini dengelemek için Limon suyu veya elma sirkesi ekleyerek tat dengesini ayarlayabilirsiniz.
  • Gerektiğinde şeker, limon suyu gibi eklemeler yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo